Oud en Nieuw Meditatie

Door admin

Willeke beschrijft voor jou wat haar werk inhoudt en welke bijzondere cliënten zij tegenkomt in haar dagelijkse bezigheden.

Meditatie Oud en Nieuw

Een gelopen pad afsluiten… Bijvoorbeeld als je een jaar ouder wordt, na een intense periode of op ieder ander gewenst moment. Het einde van het jaar vind ik bijvoorbeeld een mooie gelegenheid om het oude jaar los te laten. In deze meditatie heb ik als voorbeeld het kalenderjaar genomen. Ik doe het al jaren. Het werkt voor mij om het oude bewust af te sluiten, zodat ik met een schone(re) lei verder kan. Ik deel dit graag en nodig je uit om je eigen gevoel, intuïtie en waarheid te volgen.

Voordat je begint:

Lees dit verhaal door voordat je begint. Maak het jezelf comfortabel en zorg dat je het lekker warm hebt. Je kunt ervoor kiezen om ontspannende muziek op te zetten.

Word je bewust van je lichaam, je geest en je gevoel. Lig of zit je lekker? Is er (on)rust in je geest en lichaam? Voel je je blij, boos, verdrietig, bang (of een afgeleide hiervan)?

Laat alles er zijn.

Laat alles wat je voelt en ervaart, er simpelweg zijn. Observeer het enkel. Adem rustig en lang in, waarbij je je buik bol laat worden. Adem rustig en lang uit, waarbij je navel weer terugveert richting je ruggengraat, adem goed uit. Doe dit minstens 3 keer.

Volg jouw gelopen pad

Stel jezelf dan voor dat je aan het begin van 2015 staat, op 1 januari. Je hebt een rugzak om. Voor jou strekt zich het jaar 2015 uit, in de vorm van een pad. Naast het pad zijn plekken waar vuur brandt.

Je loopt het pad, het pad loopt langs de maanden. In jouw fantasie, met jouw voorstellingsvermogen, kan dat. Neem hier de tijd voor. Volg de maanden door ze bijvoorbeeld van binnen te noemen en loop je pad, ervaar wat daar is. Je hoeft niet je best te doen om herinneringen op te halen, laat alles komen zoals het komt. Het kan zijn dat je (droom)beelden of kleuren ziet, het licht of donker is, geuren ruikt, geluiden hoort of dat je je iets herinnert. Blijf je bewust van je lichaam. Welke gevoelens heb je, lichamelijk en emotioneel, en welke gedachten en overtuigingen? Alles wat je aan zwaarte voelt, denkt, ziet, hoort en ruikt en vrij/los wilt laten, geef je liefdevol aan het vuur. Het vuur verbrandt, transformeert en brengt licht. Met je adem kan je jezelf helpen om dingen mee te nemen en vrij te laten (inademen en in je rugzak: Inzichten en lessen, voedende energie, uitademen en aan het vuur geven: zwaarte, niet voedende energie) Inzichten en geleerde lessen gaan eveneens liefdevol in je rugzak. Je krijgt iedere keer een waardevol cadeau, perfect op jou afgestemd. Vertrouw erop dat er precies gebeurt, wat voor jou nodig is. Neem hier zoveel tijd voor als jij voelt dat nodig is. Ben je niet gewend om dit te ervaren? Vertrouw er dan op dat je intentie voldoende is om iets in beweging te brengen en dat je onbewust hiermee aan de slag gaat.

De Poort

Wanneer je december 2015 bent doorgelopen, stel je je voor dat je bij een poort bent. Word je bewust van hoe jouw poort eruitziet, hoe jij deze ervaart. Ga door de poort en draai je om. Bedank het afgelopen jaar voor alles wat het je heeft gebracht. Voel de dankbaarheid, zoals je je voelt als je iets waardevols gekregen hebt. Je hebt alles wat je nodig hebt in je rugzak, vertrouw daar op.

Sluit nu bewust de poort, op jouw manier. Draai je om. Je ziet nu de poort naar 2016. Open deze en ervaar.

Nieuw jaar

Je bent nu in je nieuwe jaar. Blijf hier staan en laat het komende jaar op je inwerken. Wat wens je jezelf toe, vanuit je hart en je ziel? Je kunt op dezelfde manier door je komende maanden lopen, als je wilt, om alvast indrukken te krijgen. Je kunt inzichten krijgen over bijvoorbeeld welke mensen, dingen, situaties, lessen, vormen van hulp je op je pad gaat ervaren. Ook hier is alles en niets mogelijk en soms komen de boodschappen en je creaties als metaforen binnen, komt er een woord in je op, krijg je gevoelens, gaat opeens je adrenaline stromen. Of iets totaal anders. Of niets. Laat het gebeuren en ervaar.

Terug naar het Hier en nu

Wanneer je klaar bent, begin je weer bewust te ademen. Beweeg je handen en je voeten, strek jezelf uit. Neem je voor om weer helemaal het Hier en nu te ervaren. Wanneer je nog wat draaierig of licht in je hoofd bent, doe dan iets wat aardend werkt; eet dan bijvoorbeeld iets, neem een warm voetenbad met zout, maak een wandeling of stamp een poos stevig met je voeten op de grond.

Gelukkig nieuwjaar!

Ook interessant voor jou:

Donkere was – Darkness Retreat

Donkere was – Darkness Retreat

Simply Bee. Die naam draagt mijn onderneming niet per toeval. Het is mijn levensles. Om hier simpelweg te zijn. In een...

Onvervulde dromen en spijt

Onvervulde dromen "Ben je gek? Dat kan ik niet!" "Als het iets voor mij was, dan had ik het wel geweten." "Hoe dan...