Magische baden – bad voor gemoedsrust

Door admin

Willeke beschrijft voor jou wat haar werk inhoudt en welke bijzondere cliënten zij tegenkomt in haar dagelijkse bezigheden.

Conceptual image of a open minded woman , lots of copy space Nodig:

– 1 liter handwarm water
– 1/2 komkommer, in stukken of plakken
– 1 handvol vers pepermuntblad
– 1 theelepel verse tijm
– 1 theelepel verse of gedroogde lavendelbloemen

Bereiden:

Doe het water in een kom en voeg de komkommer, de pepermunt en de tijm en lavendel toe. Gebruik van die laatste twee ingrediënten beslist niet meer dan de aangegeven hoeveelheid, omdat ze al snel overheersen. Kneed alles door elkaar in het water terwijl je visualiseert wat je met het bad wilt bereiken. Dit recept kan je het beste gebruiken in de douche: pak de ingrediënten uit de kom in je handen en boen hiermee je lichaam van boven naar onder af. Maak vooral je hoofd schoon, daar spelen alle zorgen zich immers af. Sluit je ogen en giet de rest van het bad over je heen.

* Pepermunt heeft een lange geschiedenis op het gebied van reinigingsmagie. Het is een belangrijk ingrediënt in veel geneeskrachtige dranken en mengsels. Komkommer verfrist het lichaam. Tijm wordt al heel lang gebruikt in magische baden, om er zeker van te zijn dat al je oude zorgen en kwalen van je afvallen. De energetische werking van lavendel zorgt ervoor dat zorgen en neerslachtigheid verdwijnen. Alleen al door te kijken naar bloeiende lavendel kun je een gevoel van vreugde en rust ervaren.

Bron: Happinez 7 – 2010

Wil je ook je innerlijk opschonen? Check het Wasprogramma van Simply Bee

Ook interessant voor jou:

Donkere was – Darkness Retreat

Donkere was – Darkness Retreat

Simply Bee. Die naam draagt mijn onderneming niet per toeval. Het is mijn levensles. Om hier simpelweg te zijn. In een...

Oud en Nieuw Meditatie

Oud en Nieuw Meditatie

Meditatie Oud en Nieuw Een gelopen pad afsluiten... Bijvoorbeeld als je een jaar ouder wordt, na een intense periode...