Niet-eigen energie, entiteiten

Door admin

Willeke beschrijft voor jou wat haar werk inhoudt en welke bijzondere cliënten zij tegenkomt in haar dagelijkse bezigheden.

Elk verhaal is anoniem en met toestemming van de klant geplaatst. Ik deel dit om de lading/het taboe/de drempel die hierop ligt, te verkleinen: om aan jezelf te werken, op ontastbare dingen en dingen die je niet met je verstand kunt bevatten. En om het begrip hiervan te vergroten. Omdat het krachtig voelt als je je kwetsbaar opstelt en jezelf heelt. Dus ook om je te inspireren tot meer bewustwording en heling. Iedereen heeft immers een beerput. Het schoonmaken ervan levert je meer ruimte op om vrijuit en gelukkig(er) te leven.

Niet-eigen energie, entiteiten

In deze sessie maak ik gebruik van de magische beleving van de cliënt. Je hebt daar niet veel voor nodig; open staan voor het onbekende is voldoende. Niet iedereen is hiervan en/of hiermee gediend. Elke sessie is afgestemd op de persoon, en er zijn altijd diverse ingangen om een patroon te ontrafelen. Welke werkvorm van therapie ook gekozen wordt; het is essentieel dat je bewust bent van je lichaamsgevoel. Wanneer een cliënt weinig of geen contact (meer) heeft met zijn of haar lichaam, werken we daar eerst aan. Aangezien de cliënt open staat voor magische ervaringen en hij een goed contact heeft met zijn lichaamsgevoel, stel ik voor dat we zijn aura gaan onderzoeken. Zo kan hij onderzoeken wat hem opvalt in zijn energie, in verband met hetgeen hij verteld heeft. Hij gaat akkoord.

Dit verhaal over entiteiten is overigens een onderdeel van een andere sessie, waarbij de cliënt wil werken aan het loskomen van het verstrikt raken in zijn emoties. In trance onderzoekt hij zijn aura, de energie rondom hem. Hij schoont in deze sessie zijn energie op en werkt diverse dingen uit met zijn vierjarige ik en met zijn moeder. Dit is uitgewerkt in het artikel ‘verstrikt in emoties’. De cliënt komt na dit voortraject niet moe over en ik besluit hem in dezelfde sessie te laten onderzoeken of hij niet-eigen energieën bij zich draagt.

De oorspronkelijke aanleiding voor de komst van deze cliënt, was namelijk omdat hij vermoedde dat hij een entiteit bij zich had (zijn overleden vader), welke nu niet helpend werkt in zijn proces.

Er valt de cliënt in eerste instantie niets op in zijn energie, wat erop zou kunnen wijzen dat hij niet-eigen energie bij zich heeft. Ik laat hem met zilverwit licht een sneetje maken in zijn nek en we kijken wat er uit komt. Er zit een soort flexibele tong bij zijn nek, die rustig voelt. Het blijkt niet van hem te zijn. Ik vraag hem om het uit zijn nek te halen met de handschoen van zilverwit licht, voor verder onderzoek. Nu schiet de cliënt alle kanten op van de pijn, want het blijkt een stuk langer te zijn en het heeft zich vastgebeten in zijn rechter achilleshiel en als hij hem lostrekt, bijt hij zich vast in zijn rechter pols en bijt voor zijn gevoel zowat zijn rechterhand eraf. De bijter wijst hem erop, dat hij niet vooruit komt en zichzelf onthandt, door louter rationeel handelen (rechts staat voor ratio). Hij slaagt erin de lange vorm los te halen en in een virtuele glazen bak te doen met een deksel erop. De bijter is echter in zijn lichaam los gescheurd en heeft zijn pols nog stevig vast. Zijn handen zien er verkrampt uit. Met al zijn liefde en attributen uit zijn virtuele kist (uit eerdere sessies) krijgt hij de bijter los en deze verplaatst zich naar zijn
kist.

slang anatomy-20758_1920Dit stuk hoort nog bij hem. Het is nu meer een symbool geworden en staat los van de rest dat hij losgetrokken heeft. Hij bewaart het, omdat het hem nog belangrijke lessen kan leren over zijn eigen saboteurs. Elke tand is tegelijkertijd een diamant. De bijter heeft een functie; hij zal bijten wanneer dit nodig is. Ik vraag hem of dit pijn moet doen, of dat het ook met zachtheid kan. De cliënt lacht; het zal zacht beginnen en wanneer nodig, harder. Ik vraag of de kattenoog hem wellicht kan helpen om dit te voorkomen, zodat hij op tijd ziet wat er aan de hand is. Een kat staat namelijk voor eigenliefde. Dit vindt de cliënt een goed idee.

We nodigen de ware vorm van de lange ‘slang’ uit. Het is inderdaad zijn vader. Bijna tegelijk verschijnt zijn neef. Deze is ook aanwezig in zijn energie, eerder gekomen dan zijn vader. Hij had een hechte band met deze neef en heeft nooit echt afscheid kunnen nemen, omdat hij zo plotseling verongelukte. Dat is de reden dat de neef nog bij hem is. De neef probeerde ook nog iets uit te werken via de cliënt, omdat hij nog niet klaar was in het leven. We werken dit uit, hij heeft een boodschap voor de cliënt. De aanhechting van deze energie voelt hij in zijn buik. Er volgt een energetische uitwisseling, aangezien de cliënt energie bij zich draagt, die bij zijn neef hoort. de cliënt krijgt een lichtend zwaard terug. Ik heb hem gevraagd wat het doet en het helpt hem voorwaarts te gaan in het leven, knopen door te hakken. Dit zwaard plaatst hij aan de voorkant, van zijn basis tot zijn kruin.

Zodra alles uitgewerkt is, kan de cliënt nu alsnog afscheid van hem nemen, dit is zeer emotioneel. Zijn neef gaat op eigen kracht naar het licht.

Zijn vader is er ook nog. Hij heeft aangehaakt op de behoefte aan erkenning en hulp bij de cliënt en wilde ook echt helpen, Hij deed dit op de manier die hem bekend is, via de ratio. De cliënt heeft inmiddels geleerd dat het ook anders kan en zijn vader houdt hem hierin per ongeluk tegen. Ze begrijpen het allebei en er volgt weer een energetische uitwisseling. Zijn vader geeft hem een applaus hiervoor.

kattenoog cat-606711_1920De cliënt krijgt een horizontale kattenoog die hij op de andere kattenoog plaatst. Deze staat voor horizontale verbinding. Zo kan hij gemakkelijker en liefdevoller in verbinding blijven met zijn omgeving. Zijn vader is trots op zijn zoon. De cliënt begeleidt hem naar het licht en neemt afscheid. Ik trek de ingang naar het licht energetisch dicht en laat de cliënt de plekken op zijn lichaam helen, waar de aanhechtingen zaten.

De cliënt zijn aura voelt nu fijn aan. Hij ervaart een koker van energie om hem heen die niet langer opstroopt bij zijn voeten (dit bleek uit het eerste deel van zijn sessie, beschreven in een ander artikel) en open is aan beiden kanten. Het voelt schoon, licht en open. Ik herinner de cliënt aan de inzichten en de herwonnen krachten en breng hem terug in het hier en nu.

Resultaat

Wat veranderd is in de tijd na de sessie, is o.a. zijn relatie met zijn moeder. Veel meer diepgang en openheid. Van zijn neef heeft hij geen “last” meer, naar eigen zeggen. Zijn vader is op een gezonde manier nog wel bij hem. Bijzonder dit jaar is dat hij nu de leeftijd heeft waarop zijn vader overleed. Natuurlijk hebben andere dingen ook bijgedragen aan hoe hij inmiddels in het leven staat, maar hij kan zich deze sessie nog wel herinneren als een bijzondere beleving. De siddering die door hem heen ging bij het bevrijden van de slang staat hem nog zeer bij.

Ook interessant voor jou:

Donkere was – Darkness Retreat

Donkere was – Darkness Retreat

Simply Bee. Die naam draagt mijn onderneming niet per toeval. Het is mijn levensles. Om hier simpelweg te zijn. In een...

Verstrikt in emoties

Verstrikt in emoties

Elk verhaal is anoniem en met toestemming van de klant geplaatst. Ik deel dit om de lading/het taboe/de drempel die...

Hart blokkade

Hart blokkade

Het verhaal van een man met een lichamelijke en geestelijke topconditie, maar met een hartblokkade.