Hart blokkade
Open je hart voor overvloed

Door admin

Willeke beschrijft voor jou wat haar werk inhoudt en welke bijzondere cliënten zij tegenkomt in haar dagelijkse bezigheden.

Elk verhaal is anoniem en met toestemming van de klant geplaatst. Ik deel dit om de lading/het taboe/de drempel die hierop ligt, te verkleinen: om aan jezelf te werken, op ontastbare dingen en dingen die je niet met je verstand kunt bevatten. En om het begrip hiervan te vergroten. Omdat het krachtig voelt als je je kwetsbaar opstelt en jezelf heelt. Dus ook om je te inspireren tot meer bewustwording en heling. Iedereen heeft immers een beerput. Het schoonmaken ervan levert je meer ruimte op om vrijuit en gelukkig(er) te leven.

Blokkade op hart

Een man van in de dertig, lichamelijk en geestelijk in topconditie, heeft een ongemakkelijk gevoel bij zijn hart. Het is iemand met een agenda gevuld met leuke en actieve dingen, doet eigenlijk nooit NIETS. Naar eigen zeggen altijd op zoek naar de kicks in het leven. Hij gaat ervan uit dat zijn hartpijn een blokkade is in de energie, omdat uit onderzoeken en eigen ervaring blijkt, dat hij lichamelijk zeer gezond is. In ons lichaam bevinden zich inderdaad ook energetische blokkades die zich kunnen uiten in pijn of ongemak. Wanneer je deze punten diep aanraakt, kan je hier weer contact mee maken en kan het gevoel tot uiting komen (via geluid, trillen, schokken, bewegen, huilen, lachen, enz.) en kan je jouw blokkade vrijgeven, of kan je het vrijgeven van jouw blokkade in gang zetten. Een belangrijke voorwaarde is hierbij, dat je contact hebt met je lichaam. Ook hier kan een opbouw nodig zijn. Er komen tijdens zo een sessie soms ook herinneringen naar voren uit dit leven of een vorig leven.

Deze man is zich dus bewust van zijn blokkade en heeft verschillende wegen bewandeld om deze op te lossen. Zowel in de reguliere als in de integrale geneeswijzen. Soms heb je eerst iets anders nodig om een pijn of ongemak in je lichaam en geest vrij te laten. Een inzicht, een verandering van levensstijl, verwerking van een emotionele pijn; het kan van alles zijn. Je kunt het niet afdwingen. Herkenning en erkenning van wat er is, is een begin van de heling. Door acceptatie en omarmen van wat er is – dus door echt te doorvoelen en te doorleven – kan de heling zich voltrekken. De timing ervan is altijd juist en dat vraagt geduld, liefde en overgave.


Voorgesprek

In het voorgesprek bespreken we het belang van rust en niets doen, voor de balans in zijn leven. Zijn topconditie staat hem toe om voortdurend in actie te zijn, maar ergens weet hij al dat zijn levensstijl uit balans is. Hij beseft dat hij roofbouw pleegt op zijn lichaam, wanneer hij zo doorgaat. Verslaafd aan adrenaline en hartsvuur; hetgeen kan resulteren in een burnout. Hij voelde het al, maar had nog een kleine confrontatie nodig om te voelen dat het nu echt tijd is om rust in te bouwen. Een burnout wil hij voorkomen. Dus gaat hij in zijn agenda plaats maken voor avondjes NIETS.

 

railway-1758208_1920

 

We hadden elkaar al eerder ontmoet voor een Krachtwas (opheffen van blokkades). Dit heeft veel opgeleverd en heeft persoonlijke processen in werking gezet, waar hij weer verder mee kon. Zijn wens is nu in eerste instantie regressietherapie. Op weg naar de praktijk voel ik echter, dat de sessie anders zal zijn. Na ons voorgesprek begreep ik ook waarom. In plaats van actie in de vorm van gericht op zoek zijn naar een oplossing (en een kick), komen we tot de conclusie dat het nodig is om gewoonweg te zijn met hetgeen er nu is en daar de diepte en de bodem van op te zoeken. We gaan sowieso naar de bron. Hoe dat gaat, is altijd afgestemd op de persoon, het moment, ervaring en intuitie.

Open je hart voor overvloedZijn in je hart

Tijdens de sessie verkent hij onder begeleiding zijn hart en voelt wat daar is, afgestemd op zijn ervaring. Zijn hart voelt strak. Ik laat hem dat hardop zeggen. In de sessie komt hij in een steeds diepere laag van zijn gevoel, in zijn hart. Van strak, anders en eenzaam zijn, naar vrijheid, naar boosheid om het niet boos willen zijn. Alles wordt diep gevoeld en geuit. Hij komt onderweg een steen tegen in zijn hart, en komt er een vorig leven voorbij, waarbij hij met een dolk is neergestoken en doodgebloed.

Ook hier gaat hij onder begeleiding op alle niveaus diep voelen in zijn eigen lichaam. We besteden aandacht aan het helen van het inzicht, de emoties, de gedachten en zijn lichaam van toen.

Hij herinnert zich een stuk van zijn ziel en integreert dit, door dit gevoel in zijn huidige lichaam te brengen. We komen steeds weer terug bij zijn hart(-sgevoel). In de diepste laag ervaart hij ruimte. De nieuwe inzichten en gevoelens van ruimte, kracht, rust en zelfvertrouwen die hij onderweg heeft verzameld, laat hij via zijn hart en zijn bloed zijn lichaam instromen.

Lachend komt hij terug in het hier en nu. Ik laat hem nog eens herhalen wat hij in het begin voelde: “ik ben strak”. Hij moet nog harder lachen, er zit geen pijnlijke lading meer op.

Resultaat

Zoals gezegd is de emotionele pijnlijke lading weg. Bij het opschrijven van de sessie is het nog te vroeg om conclusies op langere termijn te trekken. Hij stuurt me een dag later via de telefoon de boodschap dat de blokkade bij zijn hart weer kleiner voelt en ik lees verder dat hij een effectieve sessie heeft gehad. Ben altijd weer benieuwd naar het effect op langere termijn en hoe zich dit manifesteert in het leven; de tijd zal het leren.

Ook interessant voor jou:

Donkere was – Darkness Retreat

Donkere was – Darkness Retreat

Simply Bee. Die naam draagt mijn onderneming niet per toeval. Het is mijn levensles. Om hier simpelweg te zijn. In een...

Niet-eigen energie, entiteiten

Niet-eigen energie, entiteiten

Elk verhaal is anoniem en met toestemming van de klant geplaatst. Ik deel dit om de lading/het taboe/de drempel die...

Verstrikt in emoties

Verstrikt in emoties

Elk verhaal is anoniem en met toestemming van de klant geplaatst. Ik deel dit om de lading/het taboe/de drempel die...