Werkvormen

Binnen het Wasprogramma worden de volgende werkvormen ingezet:

 

  • Coaching
  • Regressie- en reïncarnatietherapie
  • Energiewerk
  • Lichaamsgerichte therapie/massage
  • Creatieve therapie
  • Sjamanistisch reizen

Coaching

Diverse technieken binnen het vakgebied van coaching en NLP worden gebruikt om je huidige en gewenste situatie helder te krijgen, inzichten te verwerven, ideeën te formuleren en in actie te komen.
Coaching en therapie – het verschil
Simply Bee’s definitie van coaching is dat de aandacht van coaching gericht is op jezelf in relatie tot je omgeving (ik en de ander); bij therapie richt je je aandacht op jezelf in relatie met je binnenwereld (ik binnen ik). In mijn praktijk worden beide disciplines waar nodig ingezet.

Regressie- en reïncarnatietherapie

Alles wat je ooit bent geweest, maakt nu nog deel van je uit. Een groot deel daarvan is afkomstig uit je kindertijd. Dit zijn zowel de ‘leuke’ kanten, zoals speelsheid en onbevangenheid, als de minder leuke kanten, zoals verdriet, onzekerheden en angsten die nog steeds kunnen doorwerken in je dagelijkse leven.

Door middel van regressie kunnen deze minder leuke kanten onder ogen worden gezien. Niet direct herkenbare behoeften uit je kindertijd kunnen duidelijk worden gemaakt en alsnog worden vervuld. Je kunt in jezelf een bang kind tegenkomen, waar je contact mee kunt maken om zo jezelf beter te begrijpen en te helen.

Het komt ook voor dat problemen in het huidige leven te maken te hebben met traumatische ervaringen uit vorige levens. Om dit op te lossen, is het vaak nodig deze ervaringen opnieuw te beleven. Je krijgt hierdoor inzicht in de zin en het doel van je huidige leven en leert begrijpen waarom bepaalde gebeurtenissen in dit leven moesten plaatsvinden, waardoor begrip en een diep gevoel van acceptatie kan ontstaan.

Energiewerk

De meeste mensen zijn zich bewust van het belang van voedsel als bron van onze energie en weten ook dat beweging en lichaamsoefening bijdraagt aan de toename van de totale energie.

Er zijn echter andere bronnen van energie waarover we beschikken en die we gebruiken die niet zo zichtbaar zijn, maar die wel een grote invloed uitoefenen op ons en onze omgeving. Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te realiseren dat alles in het universum uit energie bestaat en dat jij daar deel van uit maakt. Ieder van ons is ieder moment, zowel wakker als in onze slaap, een krachtige energiezender. We zenden voortdurend energie uit bij alles wat we denken, doen, zeggen en voelen. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen jou en je omgeving.

Vanuit de chakrapsychologie en het sjamanisme werk ik met deze wisselwerking van energie waar je voortdurend door beïnvloed wordt en waar je ook (vaak onbewust) op reageert.

 

Lichaamsgerichte therapie/massage

Je lichaam is heel wijs en heeft je veel te vertellen. Helaas weten de meesten van ons niet meer hoe we naar ons lichaam moeten luisteren, waardoor we vaak over onze grenzen gaan en aan onze eigen behoeften voorbijgaan. Daarnaast is ons lichaam vaak een opslagplaats van onderdrukte gevoelens en weggestopte angsten.

Lichaamsgerichte therapie is erop gericht deze diep verdrongen gevoelens te ontladen, weer goed contact te maken met je lichaam, te gronden en je weer goed in je lichaam te voelen. Ik combineer dit met energiewerk.

Het is belangrijk om het lichaam bij therapie te betrekken, omdat veel emoties dan pas in hun totaliteit verwerkt kunnen worden. Met behulp van verschillende lichaamsgerichte technieken zoals o.a. ademtechnieken, lichaamsoefeningen en opheffen van lichamelijke blokkades (body de-armouring) kun je je weer bewust worden van je lichaamssignalen en je gevoelsleven.

Massage

Je kunt apart een massage boeken. Hierbij stem ik mij intuïtief op jou af en maak ik gebruik van ontspanningsmassage, klankmassage, energiewerk en krachtige sjamanistische helende technieken. Een uur lang. In een warme omgeving masseer ik je met warme olie, geur, klanken en aandacht. Een zachte, liefdevolle manier om weer goed contact met je eigen lichaam te maken.

Creatieve therapie

Dit is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij jouw processen zich afspelen in het beeldend werken. In beeldende therapie komt dat neer op je ervaring in en met beeldende middelen, zoals o.a. tekenen, schilderen en boetseren.

Behalve dat de ervaring een bewustwording van je eigen processen teweeg kan brengen, kunnen er ook onverwachte of latente zaken naar voren komen in het werken met beeldende middelen.

Sjamanistisch reizen

Dit is een therapievorm waarbij je reist volgens sjamanistische technieken. Deze technieken zijn in oorsprong afkomstig van sjamanen uit de oorspronkelijke natuurvolkeren.

Deze therapievorm zet ik in bij heling van de bloedlijnen (bij een terugkerend patroon in de bloedlijnen van de cliënt). Als je toe bent aan vergaande verdieping en je volledig ervan bewust bent dat je je eigen werkelijkheid creëert , kunnen we een reis naar jouw oorspronkelijke zielenwond maken. Zielscontracten (belemmerende afspraken uit vorige levens) kunnen we indien nodig onderzoeken en ontbinden.

Wanneer je verbinding voelt met sjamanisme en/of gebaat bent bij heling/ontspanning door geluid, zet ik drum en sound healing in. Hierbij maak ik gebruik van o.a. sjamanendrum , zang, klankschalen en gebrande kruiden.

!

Meer informatie

Heb je vragen? Of wil je eerst meer informatie over Willeke Huijsmans?

Ga naar de Contact pagina om je vraag te stellen of op een andere manier contact op te nemen.

Ga naar de Over pagina om het verhaal van Willeke te lezen.