Gronden via het element lucht

Door admin

Willeke beschrijft voor jou wat haar werk inhoudt en welke bijzondere cliënten zij tegenkomt in haar dagelijkse bezigheden.

www.letterbak.wordpress.com “strand.jpg”

Een oefening om te gronden aan het strand met behulp van de wind.

  • Waait het aan het strand? Ga dan eens heel bewust in de wind lopen.
  • Word je bewust van je lichaam en je geest. Voel de wind tegen je lichaam. Voel waar de wind je lichaam raakt en hoe je kleding wappert rond je lijf. Luister naar de wind. Ruik de geuren die de wind met zich meevoert. Ga dan met je aandacht naar binnen. Voel je lichaam. Voel waar het prettig voelt in je lichaam en voel ook waar het niet prettig voelt of waar je pijn hebt.
    Ben je in het hier en nu of ergens anders met je geest? Is er (on)rust in je hoofd of lichaam? Ben je blij, boos, verdrietig of bang (of een afgeleide hiervan)? Laat dit er helemaal zijn. Omarm dit gevoel. Neem de tijd ervoor. Dat is wat er is op dit moment.
    Als je weerstand voelt in de vorm van ongeduld, angst, benauwdheid of anderszins: laat dit er zijn. Blijf lopen en verwelkom ieder gevoel en elke emotie. Weet dat niets blijvend is, alles beweegt. Net als de wind. Voel je lichaam, je emoties en voel de wind. Je bent veilig.
  • Stel je dan voor dat je wind dwars door je lichaam kan gaan. Laat dit toe. Je wordt doorzichtig en één met de wind. De wind kan alle stress en zorgen en andere belemmerende energie met zich mee nemen. Laat dit toe. Laat alles wat je niet nodig meer hebt of wat van een ander is, vrij Laat het gaan met de wind. Laat het gebeuren tot je voelt dat het genoeg is.
  • Voel dan je eigen lichaam weer. Nodig de wind uit om alles wat jij nu nodig hebt jouw kant op te waaien. Vul jezelf met deze voedende energie. Adem het in. Laat het in alle hoeken en gaten van je lichaam doordringen. Je voelt wanneer het genoeg is.
  • Laat je raken door de wind. Voel hoe deze met je speelt. Hoe ze door je haren woelt, hoe ze langs je lichaam strijkt. Luister. Ruik. Kijk. Voel ook het verschil tussen voor en achter, boven en beneden. Voel je de wind overal even sterk? Bedank de wind.
  • Ga nog een keer bewust naar je lichaam en je geest. Is er iets veranderd? Zoja, wat?

Ook interessant voor jou: